До планинских засеока само "теренцима"!

Пало и до пола метра снега: Нова Варош

Пало и до пола метра снега: Нова Варош

Снег који у Новој Вароши већ трећи дан непрекидно пада највише главобоље задаје путарима. У вишим пределима пало га је и до пола метра,ветар повремено прави сметове, па су путеви до више планинских засеока тешко проходни и до њих се може само теренским возилима.

Најтежа ситуација је на територији месних заједница Акмачићи, Јасеново, Божетићи и Бела Река.

-Тешка механизација је на тарену и уколико не буде већих падавина очекујемо да ће сви локални путни правци до вечерас бити проходни- каже шеф општинског одељења за инвестиције Дејан Грбић.

Утабаног снега има и на појединим деоницама магистрале Борова глава- Бистрица, па надлежни апелују на опрез у вожњи. У локалној самоуправи кажу да је доста проблема у саобраћају и на регионалним путним правцима Кокин Брод-Рутоши и Кокин Брод-Јасеново-Бела Река који су у надлежности „Путева Србије“.

-Имамо обећање да ће и ова два путна правца данас бити оспособљена за нормалан саобраћај. Јер шта вреди што ми очистимо путеве између појединих засеока када мештани и даље не могу до болнице или школе јер су поједини регионални путни правци скоро непроходни – каже Грбић.

Град се редовно чисти: Браношевац данас у 13 сати (Фото: Д. Гагричић)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.