Изградња скијалишта "Превој" креће почетком лета!

Скијама у центар села: Дрмановићи (Фото: Д. Гагричић)

Скијама у центар села: Дрмановићи (Фото: Д. Гагричић)

У шумарке и ливаде на падинама Златара испод Превоја, а наспрам цркве и брда Смрека у Дрмановићима, почетком лета ући ће моторке мештана и багери и булдожери предузећа „Сложна браћа“, како би започели крчење, ископе и равнање терена за будућу смучарску стазу и жичару “Превој“.

Стаза почиње недалеко од мајдана и раскрснице за Водену Пољану на Превоју, на путу Нова Варош – Сјеница и са надморске висине од 1.450 метара спушта се до продавнице у Дрмановићима у дужини од 2,2 километра .

–Договорио сам се са осморицом комшија, који су, поред моје породице – власници имања, да уредимо ски-стазу ширине 5о метара и дужине око 1.500 метара у првиој етапи радова. Већ тражимо жичару двосед или тросед, а пред мештанима је посао да се припреме да понудом и услугама дочекају скијаше и остале госте – каже Војко Пурић, власник предузећа „Сложна браћа“.

Ово је први искорак у градњи објеката за туристичку понуду даље од Бабића Брда, на шта су као неопходност стручњаци указивали још пре три деценије.

–Испод Превоја снег се задржава целе зиме, а почетком марта га је било преко пола метра. На Златару само терени испод Голог Брда имају бољу локацију од скијалишта „Превој“ – наглашава Пурић.
Будуће скијалиште је између два асфалтна пута, у близини је трафостаница, па неће бити проблема у снабдевању струјом. На падинама једино недостаје вода, пошто су мештани одвели неке изворе, али ће се, како најављују инвеститори, бушотинама трагати за водом неопходном за повремени рад топова за оснежавање и одржавање стазе.

Пред раскидом уговора: Скијалиште на Бријежђима изнад града (Фото: Р. Прелић)


Пурић је пре три године преузео општинску жичару четворосед на скијалишту „Златар“, а сада најављује – раскид уговора?!

–Власти нису на време мислиле о локацији стазе, две последње сезоне смо, уз низ тешкоћа, због недостатка снега и високих температура, одржавали скијалиште на трећини стазе И низ других разлога ме тера од од овог посла – дигнем руке! Улагаћу у скијалиште „Превој“ и понудити Општини да ми исплати уложено и купи ски-лифт „сидро“ и ресторан „Огњиште“ на Пуцаревини или ће их и даље користити моје предузеће.Чујем да планирају измештање четвороседе, нека то раде где год хоће- каже Пурић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.