Средства из буџета општине добиће пет медија

На конкурсу учествовало 18 медија

На конкурсу учествовало 18 медија

Помоћ из буџета општине Нова Варош ове године ће путем конкурса добити  пет медија. За пројектно суфинансирање опредељено је 3,3 милиона динара, а за разлику од прошле, ове године ће већи део средства отићи локалним средствима информисања.

Стручна комисија која је заседала јуче предложила је да  највише средства-1,4 милиона динара добију локалне „Варошке новине“, док је за „Радио Златар“ опредељено 500.000 динара. ТВ Прибој добиће 700.000, а ПП Медија“ из Пријепоља и „Глас западне Србије“ из Чачка по 350.000 динара.

На конкурс општине Нова Варош за пројектно суфинансирање своје пројекте доставило је 18 медија из целе Србије, од којих је пет из Београда. Учествовали су и издавачи новина и власници радио, ТВ станица и портала из Нове Вароши, Прибоја, Пријепоља, Ужица, Краљева, Аранђеловца, Чачка и Новог Сада.

Пристигле пројекте оцењивала је комисија у којој су били Владе Илић, новинар „Новости“, дописник из Чачка, Зоран Марјановић, новинар франкфуртских „Вести“ из Горњег Милановца и Милена Милетић, представник општинске управе. Коначну одлуку о расподели средства донеће председник Општине.

(Опширније у новом броју „Варошких новина“ који излази из штампе у петак 23. марта)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.