На дневном реду захтев за смену председника СО Нова Варош

На захтеву девет потписа: Одборници СО Нова Варош

На захтеву девет потписа: Одборници СО Нова Варош

Председник Скупштине општине Нова Варош Никола Јелић (НС) заказао је за идући петак седницу локалног парламента на којој ће се на захтев групе одборника расправљати о његовој смени. За седницу 23. марта предложен је дневни ред од свега три тачке, а централна је разматрање предлога за Јелићево разрешење.

Захтев за сазивање седнице Скупштине општине поднела је пре два дана група од девет одборника власти и опозиције.

-Одборници и одборничке групе немају минимум услова за рад и функционисање а за то највећу одговорност сноси Председник скупштине, па због тога сматрамо да више није достојан да обавља ту одговорну функцију- каже се у образложењу захтева који су потписала четири одборника владајуће СНС Иван Младеновић, Радојко Стојковић, Дејан Војиновић и Горан Колашинац, као и пет одборника опозиције, демократе Славиша Пурић, Зоран Суботић и Љубиша Недовић, самостални одборник Весна Чкоњевић и одборник Двери Раде Ракетић.

Председник Скупштине Никола Јелић за „Варошке новине“ каже да стварни циљ захтева није његова смена већ дестабилизација општинске власти.

- Захтев је резултат превирања у локалном СНС која у Новој Вароши нема свој одбор већ повереништво. Четири њена одборника ставила су свој потпис без знања централе странке, а прикључио им се део одборника ДС и Двери из својих интереса. Када смо у септембру прошле године позвали ДС и Двери да буду део и нове власти нису хтели уз образложење да неће у коалицију са СНС. Сада су се међутим удружили и то са оним одборником напредњака који им је 2015. потписивао отказе- каже Јелић.

Уколико предложени дневни ред добије већину, одборници ће у идући петак прво верификовати одборнички мандат Стани Голубовић са изборне листе ГГ “Нови људи за Нову Варош”. Она ће у скупштинске клупе уместо Зорана Ђокића који је поднео оставку пошто је изабран за директора предузећа “Енергија Златар НВ”.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.