Ловци у Дебељи кукурузом прихрањују дивље свиње

Чувају дивљач: Дивље свиње (Фото: novosti.rs)

Чувају дивљач: Дивље свиње (Фото: novosti.rs)

Ловци у Дебељи прихрањују дивљач како би преживела зиму. Шуме око села су под дубоким снегом па је дивљим зверкама све теже да у природи пронађу храну, због чега је прихрана преко потребне.

-Недавно смо око 300 килограма кукуруза у зрну сервирали за дивље свиње, а сличне акције организују се често. За срнећу дивљач износимо со и сено – каже ловац Радивоје Мандић.

Чланови Секције „Дебеља“ једни су од најактивнијих у Удружењу ловаца „Козомор“ из Нове Вароши. На планинским пропланцима направили су више хранилишта са соларкама и хранилицама, а акције прихране дивљачи организују и зими и лети.

-Погрешно је мишљење да је једини посао ловаца да организују хајке. Наш задатак је пре свега да чувамо природу и дивљач, а прихрана је само један од сегмената нашег рада на том пољу- каже Мандић.

На задатку: Ловци Секције "Дебеља" (Фото: Приватна архива)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.