Хуманитарна акција нововарошких просветара и југоносталгичара

За две породице: Просветари у посети Симеуновићима

За две породице: Просветари у посети Симеуновићима

Просветари и чланови Олд-тајмер клуба из Нове Вароши прикупили су хуманитарну помоћ за сиромашне и болесне.

Просветни радници су недавно на Светосавском балу организовали хуманитарну акцију прукупљања новчаних средстава за две вишечлане породице у златарском крају, а племенитост на делу показали су и чланови локалног Олд-тајмер клуба историјских возила и југоносталгичара који су недавно скромним донацијама помогли петоро болесних житеља наше општине.

Захваљујући хуманости овдашњих просветних радника, шесточлана породица Симеуновић из Бурађе и петочлана Попадић из Акмачића добили су  по 20.000 динара и помоћ у пакетима хране са основним животним намирницама. Ова донација помогла је млађаним Симеуновићима – Маријани, Кристини, Анђелији и Срећку, као и њиховим родитељима Данијели и Миодрагу да лакше прегурају зиму, а поклонима и посети делегације просветара обрадовали су се и Драган и Споменка Попадић и њихово троје деце Јован, Данијела и Андријана.

Организатори овогодишњег Светосавског бала очекују да ће ова акција прерасти у традицију

-Светосавска свечаност је прилика за даривање и доброчинства. Зато смо одлучили да овог пута светковину прославимо у хуманом духу тако што ћемо скромним даровима поручити породицама са више деце, а које живе у тешким материјалним условима, да их њихови васпитачи, учитељи, наставници и професори нису заборавили. Помоћ јесте симболична, обзиром на тежак материјални положај просветних радника, али носи снажну поруку да би наш пример требали да следе и други – каже Олгица Минић, директорка Предшколске установе „Паша и Наташа“, која је ове године била домаћин Светосавског бала.

И недавна зимска Џипијада коју организује локално удружење олд-тајмера имала је хуманитарну ноту. Њени учесници су са укупно 25.000 динара помогли петоро житеља наше општине (троје из Нове Вароши и двоје из Радоиње), који су оболели од тешких болести и којима је сваки динар преко потребан за наставак лечења и опоравка. Олд-тајмер клуб историјских возила и ствари и југоностагичара успешно ради, иначе, већ четири године и има четрдесетак чланова.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.