Подношење захтева за субвенције у пољопривреди

Захтеви од 1. марта: Балирање у Мокречу у Дражевићима

Захтеви од 1. марта: Балирање у Мокречу у Дражевићима

Од 1. марта пољопривредни произвођачи могу поднети Захтев за основне подстицаје у биљној производњи уколико желе да им држава и ове године исплати новчану субвенцију по хектару, пише између осталог за “Варошке новине” Бојана Нешић из Пољопривредне саветодавне и стручне службе Ужице.
* * *
Пољопривредни произвођачи морају бити ажурни уколико желе да користе подстицаје Министарства пољопривреде и заштите животне средине.

У 2018. години неће вршити обнова регистрације у Регистру пољопривредних газдинстава. Обавеза носиоца пољопривредног газдинства је да Управи за трезор пријави сваку насталу промену у року од 30 дана од момента када је промена настала. Током целе године се може извршити промена података која се односи на земљишни фонд, биљне културе и животиње. У Управи за аграрна плаћања објашњено је да промена на пољопривредном газдинству није промена плодореда у оквиру ратарске производње (нпр. уколико су површине које су биле под пшеницом, ове године засејане кукурузом и томе слично). Под променом се подразумева уколико је је ратарска култура замењена воћарском или повртарском културом и обрнуто. Пољопривредна газдинства која се баве сточарском производњом у обавези су да пријаве настале промене у вези са сточним фондом.

Пољопривредна газдинства која не пријаве измену података, задржаће стање које им је било уписано у регистар пољопривредних газдинстава у 2017. години, укључујући и статус пољопривредног газдинства.

Документација за измену података је непромењена и може се преузети у подручној Управи за трезор. Приликом пријављивања настале промене на пољопривредном газдинству документација се доставља (лично или поштом) искључиво Управи за трезор у којој је регистровано (уписано) пољопривредно газдинство.

Напомињемо да је од 1. марта 2018. године пољопривреди произвођачи могу поднети Захтев за основне подстицаје у биљној производњи, познатији као субвенција по хектару. Уколико желе да остваре право на овај подстицај потребно је да поднесу захтев Управи за трезор у којој је газдинство регистровано до краја априла 2018. године. Уколико се пропусти подношење захтева новац им неће бити исплаћен.

Аутор: Бојана Нешић, ПССС Ужице

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.