На Златару убијен и други вук ове зиме!

Ловац и плен: Душко Смиљанић

Ловац и плен: Душко Смиљанић

Вучица из чопора који крстари Златаром убијена је пре десетак дана у Булатовићима. Убио ју је Душко Смиљанић (42) из Нове Вароши коме је ово други вук кога је одстрелио ове зиме.

Вучица тешка 41 килограм убијена је са чеке на мрциништу. Смиљанић се активно бави ловом од свог пунолетства, а ово му је десети вук у богатој ловачкој каријери.

-Убио сам зверку око десет увече, на истом месту где сам у новембру убио и првог вука ове сезоне. У шумама Златара је зимус велики број вукова, али на срећу нису правили штету сточарима- каже Смиљанић.

У ловиштима ноововарошког краја којима газдује Удружење ловаца “Козомор” ловном основом је дозвољен одстрел укупно шест вукова ове зиме, али је до сада “пала” тек половина. Осим Смиљанићу ловачка срећа се осмехнула и Горану Пауновићу из Буковика који је вука убио код Кобиље главе изнад Растока. 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.