Нововарошани лане прикупили 220 литара крви

Више од 450 давалаца: са једне од акције

Више од 450 давалаца: са једне од акције

Нововарошани су прошле године прикупили око 220 литара крви, а акције добровољног давалаштва у нашем граду традиционално деценијама карактеришу одличан одзив и спремност да се хуманост покаже на делу.

Општинска организација Црвеног крста лане је у сарадњи са ужичким Заводом за трансфузију, спровела укупно шест акција током којих је драгоцену течност дало 457 давалаца.

- Са оваквим учинком, добровољни даваоци крви са подручја општине Нова Варош високо су позиционирани у Округу и шире, а њихова спремност да у свакој прилици помогну суграђанима у невољи вредна је поштовања и заслужује признање читаве заједнице – истиче Милена Јојевић, секретарка Општинске организације Црвеног крста.

Општинска организација Црвеног крста у Новој Вароши је током протекле године имала запажен учинак на многим пољима хуманитарног и едукативног карактера, а активности је посебно усмерила на мотивисање, окупљање и реализовање акција добровољног давалаштва крви. Радилио се доста и са младима, посебно на пољу подстицања ученика и омладинаца на активније учешће у акцијама које су организоване са циљем да популаришу вредности као што су емпатија, хуманост и солидарност.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.