У Дрмановићима јутрос -25!

Зимска идила: Муртеница јуче (Фото: Д. Спасојевић)

Зимска идила: Муртеница јуче (Фото: Д. Спасојевић)

У нововарошком крају освануо је још један ледени дан. Мештани тврде да је у Дрмановићима на Златару јутрос било 25 испод нуле, а у Ђенадића пољу у Акмачићима минус 23  колико је измерено и пре два дана.

На Муртеници и Јавору жива у термометру спустила се до 22 подеока испод нуле, док је у самом граду измерено минус 19. Метероролози кажу да температура данас у најтоплијем делу неће прелазити нулти подеок, а ниске температуре прогнозирају и за наредне дане.

-Памтимо и хладније дане, па нам овај не изгледа толико страшно колико су нас плашили временском прогнозом. Лане је код нас у Ђенадића пољу термометар показивао и 32 степена испод нуле- каже мештанин Видомир Гвоздовић.

Снег је синоћ престао да пада, а надлежни кажу да и на "дебелом минусу" све комуналне службе функционишу нормално. Проходни су и сви локални и магистрални путеви, а нема ни већих проблема у испоруци електричне енергије.

- Због сметова на деоници између Страже и Љубиша у блокади је једино регионални пут који преко Јасенова и Беле Реке води ка Златибору. Чистачи нису успели јуче по подне да савладају успон од Љубиша, па су нам из “Путева” обећали да ће данас са механизацијом кренути из правца Беле Река тако да ће до краја дана и овај путни правац бити оспособљен за саобраћај - каже председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.