Због мраза и сметова нема наставе у Јасенову

У граду 10, а на планинама 70 центиметара снега: Нова Варош

У граду 10, а на планинама 70 центиметара снега: Нова Варош

Снег који је у Новој Вароши престао рано јутрос опет пада, а температура је и даље у “дебелом минусу”. На Златару и Муртеници измерено је 19 степени испод нуле, а метеоролози кажу да ће ледени дани потрајати све до петка.

Због временских неприлика данас нема наставе у ОШ “Вук Караџић” у Јасенову и њеним издвојеним одељењима у Кућанима и Горњој Белој Реци.

-Део ђака није ни јуче успео да се пробије из планинских засеока, а на овако ниским температурама тешко је загрејати школу па смо наставу за промрзле малишане морали да држимо у прохладним учионицама. Због тога школа данас неће радити, а наставе ће бити нормализована можда већ сутра, уколико то дозволе временске прилике - каже за “Варошке новине” директорка школе Душица Поповић.

У протекла два дана у Новој Вароши је пало око 10 центиметара, а на околним планинама више од 70 центиметара снега . Ветар на појединим сеоским путевима прави сметове, а најтежа ситуација је у Мишевићима, Радијевићима, у поједиим деловима Дрмановића, као и у селима на територији Месне заједнице Јасеново.

-Још јуче смо дали налог и сви путеви који су у надлежности локалне самоуправе чисте се редовно. На појединим деоницама повремено има намета али ће и они бити очишћени у току данашњег дана. За сада нема потребе за ангажовањем тешке механизације- каже Дејан Грбић, шеф Одељења за инвестиције општинске управе.

Сви магистрални и регионални путеви су проходни, али се возачима саветује опрез.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.