Успешна промоција Нове Вароши на Сајму туризма

Богата понуда: Са штанда ТСЦ

Богата понуда: Са штанда ТСЦ "Златар" (Фотографије: Р. Прелић)

Судећи према интересовању посетилаца на 40. Међународном сајму туризма који је јуче завршен у Београду, планина Златар и Нова Варош и овог лета врвеће од туриста.Нетакнута природа, богато културно-историјско наслеђе и здрава храна само су неки од адута у богатој туристичкој понуди краја.

Највеће интересовање и на овогодишњем сајму било је за крстарење кањоном Увца и одмор на Златару. Посетиоци сајма, знатно више него предходних година, интересовали су се и за културно- историско наслеђе, што је донекле изненадило и саме туристичке раднике.

– Велико интересовање је за организоване туре и посете манастирима и верским објектима што нам говори да ће расти број туриста који долазе због верског туризма. Ранијих година гости су били углавном породични људи и рекреативци, било је и оних који долазе због здравственог и сеоског туризма па нас ово интересовање радује и пружа нове могућности за развој туризма – каже директорка Туристичко-спортског центра “Златар” Роса Јаковљевић.

Централна презентација Туристичко-спортског центра “Златар” у суботу по подне привукла је велику пажњу. Многобројне посетиоце и госте забављао је тамбурашки оркестар Дома културе “Јован Томић”, а могли су да уживали и у специјалитетима нововарошког краја које су за њих припремили запослени у хотелима “Панорама” и “Златарски бисери”.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.