Политичке странке остају без канцеларија у згради општине

Мањак простора: Зграда Општине Нова Варош

Мањак простора: Зграда Општине Нова Варош

Први пут од увођења вишестраначја пре 27 година, локалне парламентарне странке у Новој Вароши које без накнаде користе општинске канцеларије за своје активности мораће да се из њих иселе и да простор уступе општинској администрацији. Одлуку председника општине упућену странкама средином јануара у форми решења, пре два дана подржала је одборничка већина на седници Скупштине општине.

И поред тога што је владајућа већина подржала предлог опозиције да се ова тема накнадно уврсти у дневни ред, расправа, ипак, није довела до компромисног решења. На крају дискусије одбијен је предлог опозиције да се одлука преиспита и изврши рационализација којом би се ослободио део простора за општинске службенике, а део остао одборничким клубовима.

-Допис председника општине да због пребукираности простора у општинским службама у року од седам дана испразнимо канцеларије знак је реваншизма према опозиционим странкама јер не можете да поднесете критичку реч и зато нас избацујете на улицу – сматра Славиша Пурић, шеф одборничке групе опозиционе Демократске странке.

-Одборничке групе и клубови морају имати простор у коме ће примати грађане и припремати се за седнице. То је деценијама била добра пракса и служила је за пример другима. Сада нас терате да то радимо по општинских ходницима и хаусторима -рекао је Пурић.

На другој страни, председник општине Радосав Васиљевић (ГГ “Нови људи за Нову Варош”) негира оптужбе опозиције указујући на недостатак просторија за рад општинских служби због чега Општина плаћа закуп за пет канцеларија, што пореске обвезнике годишње кошта више од пола милиона динара. Он је потсетио и на то да све политичке странке, сразмерно броју одборника добијају позамашну суму новца за свој рад из општинске, али и републичке касе:

-Ово није никакво спровођење силе и тренирање строгоће. То је интерес Општине и наша обавеза је да општинским службама обезбедимо оптималне услове за рад. Уосталом, скупштинска сала је увек била и биће на располагању за све страначка скупове и састанке са грађанима. Ако се СНС, са 12 одборника, не противи овој одлуци, онда нема разлога ни за друге. Поред тога, страначке канцеларије су често закључане а дешава се да поједини општински службеници ту бораве у радно време, кувају и испијају кафе – рекао је Васиљевић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.