Кошарка: Златар "прегазио" и Железничар!

Синоћни дерби припао домаћинима (Фото: Спорткси савез Нова Врош)

Синоћни дерби припао домаћинима (Фото: Спорткси савез Нова Врош)

Нова Варош је остала неосвојива тврђава за екипе које ове сезоне гостују кошаркашима Златара. Синоћ се о њене бедеме разбио и Железничар из Чачка, па Златар сада има бод више од екипе са Мораве која му је највећи конкурент  у борби за прво место на табели Прве регионалне лиге Србије- Запад које једино води у виши ранг.
 
Победа у дербију 15. кола против Железничара, Златару је 13.  победа у низу. У судару између две првопласиране екипе на табели, сасвим заслужено славили су домаћини резултатом 80:65 (16:9; 22:19; 25:15; 17:22). Златар који је и овај пут имао подршку са пуних трибина, кренуо је силовито од првог судијског звиждука и повео са 11:0, а гостима из Чачка требала су скоро четири минута да убаце први кош.Предност са полувремена Златар је увећао у трећој четвртини и у победничком ритму привео крају утакмицу.
 
Златар је први на табели са 30 бодова. Други је Железничар са 29, а трећи Раднички из Крагујевца са 25 бодова.
 
Нововарошани идуће суботе играју у Ваљеву против Радничког који тренутну држи шесто место на табели, а затим им 17. фебруара у госте долази Прибој.
Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.