Олуја оштетила викендице на Златарском језеру!

Страдао кров на три објекта (Фотоси: Приватна архива)

Страдао кров на три објекта (Фотоси: Приватна архива)

Олујни ветар носио је уочи Богојављења кровове са викендица на Венцу у Ојковици, на десној обали Златарског језера, а њихови власници искористили су протеклог викенда лепо време да на мобу санирају штету.
          
Олуја је срећом захватила појас широк свега двадесетак метара, па су страдала три објекта најближа Чоловића стенама, недалеко од некадашњег ушћа Тисовице у Увац. Штета је велика, а на пролеће тек предстоји санација унутрашњих оштећења.
         
Како су зими викендице углавном празне, штету је тек после  пар дана приметио бродар и о свему обавестио власнике који су из Ужица.
         
-Ветар је подигао компелт лим са крова терасе и дела викендице према језеру, а поцепао је и тер-папир и заштитну фолију. Снег који је затим пао направио је додатну штету па ћу морати да мењам и иверицу и ригипс на плафону у кухињи и соби. Комшији Бошку Виторовићу олуја је однела неколико табли лима са крова, а страдао је и цреп на викендици код комшије Веља Николића - каже викендаш Љубинко Јевтић, који је претрпео највећу штету.
         
Викендаши кажу да се нешто слично догодило и пролетос али на супротној обали језера, када је мештанину Благоју Василићу  “пијавица” направила штету на стамбеним објектима и окућници.

Ветар скинуо лим са дела ккрова који је окренут ка језеру

Кровни покривач завршио у трњу

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.