Наставља се акција бесплатних здравствених прегледа

Дом здравља, недеља 28. јануар, од 8 до 16 сати

Дом здравља, недеља 28. јануар, од 8 до 16 сати

У Дому здравља у Новој Вароши у недељу 28. јануара, од 8 до 16 сати, организује се нова акција бесплатних превентивних прегледа. Упут није потребан, а овом акцијом Министарства здравља Републике Србије биће обухваћени и грађани који немају оверену здравствену књижицу.
 
Овај пут грађани ће моћи да у Дому здравља обаве лабораториски тест на тумор маркере ЦEA i ЦA 19-9, а даме и превентивни гинеколошки преглед.
 
Од почетка акције Министарства здравља  у здравственим установама широм Србије обављено је  више од 75.000 прегледа, а надлежни позивају грађане да  и у недељу узму учешће у што већем броју и тиме позитивно утичу на своје здравље
 
Ово је пета акција, а први превентивни преглед организован је почетком октобра. Програм провере здравственог стања нације покренут је у циљу ране дијагностике и ефикаснијег лечења.
Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.