Светосавска академија у Дому културе

У понедељак 29. јануара у 19 сати: Дом клултуре (Фото: Ф. Ибишбеговић)

У понедељак 29. јануара у 19 сати: Дом клултуре (Фото: Ф. Ибишбеговић)

Поводом Савиндана  Црквена општина Нова Варош  и Управа Храма Свете Тројице организују у понедељак 29. јануара Духовно вече у Дому културе “Јован Томић”.
 
Светосавско Духовно вече  почиње у 19 сати, а поред КУД-а Дома културе и гуслара, у програму учествују  и деца из основних и средњих школа са рецитацијама и хором. Беседу на тему "Да ли куца у нама  Светосавско срце?!" држаће презвитер Оливер Суботић, свештеник при Храму Вазнесења Господњег у Жаркову у Београду, иначе рођен у Новој Вароши.
 
Светосавске академије биће одржане и у осталим општинама на територији Милешевске епархије- у Пријепољу 26.јануара, у Пљевљима 27. јануара, у Прибоју 28. јануара и у Сјеници 30. јануара.
 
Савиндан као школска слава биће свечано обележен у суботу 27. јануара у свим школама. Прославља се у част Светог Саве из рода Немањића, просветитеља и првог архиеископа српског.
Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.