Златар на турниру кошаркашких нада из бивше Југе

Домаћини: млађи пионири Златара (Фото: ОКК Златар)

Домаћини: млађи пионири Златара (Фото: ОКК Златар)

Нова Варош биће  2. и 3. фебруара домаћин једне од квалификационих група кошаркашког турнира за децу узраста до 13 година који се игра на простору свих шест држава бивше Југославије. Организатор “Баскет 4 Кидс” турнира је “Спортклуб”, водећа спортска телевизија у региону, а велико финале је средином маја у Београду када је наш главни град  домаћин фајнал-фора Евролиге.
     
Турнир је за млађе пионире, 2005/2006. годиште, а у првој фази такмичења у свакој од шест земаља учесница (Србија, Хрватска, Словенија, Црна Гора, Босна и Херцеговина и Македонија) играће се квалификациони турнири. У Србији се они играју у Новој Вароши, Бечеју, Чачаку и Нишу
           
- Ово је велика част и признање за Нову Варош, али и идеална прилика да се добром организацијом препоручимо за домаћине и других спортских такмичења. Поред Златара на турниру у нашем граду играће још седам екипа из западне Србије и са севера Косова и Метохије, а првопласирана екипа ће на државно финале које се 23. марта игра у Крагујевцу - каже Данко Думић, тренер кошаркаша Златара.
           
Државна финала играће се током марта и у Подгорици, Мостару, Скопљу, Загребу и Новом Месту, а њихови победници ће се наћи на великој завршници, од 18. до 20. маја  у престоници Србије. Све утакмице квалификационих турнира моћи ће да се погледају на сајту- baSKet4kids, док ће на каналима “Спортклуба” бити емитовани мечеви завршних турнира у свакој од шест земаља, као и сама завршница у Београду.
           
-Главни циљ овог великог регионалног пројекта је да се деца охрабре да комуницирају и друже се. У исто време, ово ће бити идеална прилика за све да виде колико у свакој од земаља учесница раде са млађим категоријама, али и колико деца напредују од турнира до турнира. Биће ово сјајна шанса за клубове који раде са младима да прикажу свој рад ван граница својих земаља. “Спортклуб” је пројекат „Баскет 4 Кидс“ спремао дуго, с циљем да постане један од најбољих како у региону, тако и у целој Европи- кажу организатори.         
 
ПИОНИРИ У ПОЖЕГИ: Пионири Златара, 2003/2004. годиште, играће 27. јануара на престижном међународном турниру у Пожеги, који је ревијалног карактера. Поред Златара и Борца из Чачка на овом турниру наступаће и екипе из  Турске, Македоније и Босне и Херцеговине.
          
- Екипа из Турске против које играмо на турниру у Пожеги учествоваће летос на кошаркашком кампу на Златару- каже Данко Думић.                                     

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.