"Златарска палета" излаже у Пријепољу

У поставци 50 дела: Изложба у Музеју  (Фото: Александар  Бубања)

У поставци 50 дела: Изложба у Музеју (Фото: Александар Бубања)

У  галеријском простору Музеја у Пријепољу отворена је изложба Ликовног клуба „Златарска палета“ из Нове Вароши који обележава две деценије успешног рада.
 
Тридесетак чланова “Златарске палете” представило се публици у Пријепољу са  око 50 дела разноликих по уметничком сензибилитету, ликовном рукопису и техникама. Изложба ће бити отворена до краја наредне седмице, а план је да у години јубилеја чланови “Златарске палете” излажу и у Шапцу.
 
-Трудимо се да као вредни људи и амбициозни уметници и у овим  смутним временима оставимо свој запис и траг у времену. Упркос томе што што је култура на маргинама читавог друштва, наш Ликовни клуб одолева недаћама и једини је у региону и један од ретких у Србији који захваљујући ентузијазму и љубави његових чланова успева да одговори задацима и потребама локалне средине  – казао је на отварању изложбе Мухамед Хамко Ровчанин, председник “Златарске палета”.
 
(Опширније у новом броју “Варошких новина” који излази из штампе у петак 19. јануара)
 
Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.