На тржишту рада 1.900 Нововарошана

Посао тражи и 98 факултетлија

Посао тражи и 98 факултетлија

На евиденцији тржишта рада у Новој Вароши у децембру прошле године налазило се 1.909 лица, међу којима је њих 98 са факултетском дипломом. То је међутим за 155 лица мање него у истом периоду претходне 2016. године.
      
-Пословаци су лане  највише тражили раднике на преради дрвета, конфекционаре, трговце, возаче и угоститеље, а најмање интересовање владало је за књиговођама и менаџерима у осигурању- каже Александар Стикић из пријепољске Филијале Националне службе за запошљавање.
 
Чак 231 Нововарошанин са евиденције тржишта рада преко једне деценије покушава да се домогне радног места, а тренутно су најбројнији они који на посао чекају од једне до две године (311) односно од пет до осам (279).
 
-Од укупног броја незапослених 1.254 особе су без квалификација и са завршеним трећим степеном. На посао чекају и 424 свршена средњошколца, седморо их је са петим, а 95 са шестим степеном стручне спреме – каже Стикић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.