Богојављенско пливање на Златарском језеру и Рзаву

Лане се такмичило 13 пливача: Кокин Брод

Лане се такмичило 13 пливача: Кокин Брод

Најодважнији ће и ове године на Златарском језеру на Богојављење  пливати за Часни крст. Пливања у петак 19. јануара неће међутим бити и на Борју у Драглици,  а манифестација је после седам година са падина Муртенице пресељена на суседни Златибор у Водице.
 
Код Визиторског центра на Златарском језеру пливаће се 33 метра кроз хладну воду, у част и спомен на Христове године жиивота на земљи пре васкрснућа. Тамичење почиње у 11 сати а сви заинтересовани могу да се пријаве до 18. јануара на телефон 062/ 80-26-154. Ово је пета година како се у Кокином Броду организује пливање за Часни крст, а организатори су Општина Нова Варош, Туристичко-спортски центар “Златар” и “Резерват Увац”. Лане је било 13 пливача, а најбржа је била Анка Матовић (17), једина девојка међу учесницима.
 
Богојављенско пливање на Црном Рзаву код продавнице у Водицама  почиње у 12 сати, а сви заинтересовани се могу пријавити на телефон 065/90-9999-1. Ово је прво пливање за Часни крст у Водицама, а организују га Горан и Драгоје Марјановић, уз помоћ Црквеног одбора и Месне заједнице Доброселица.
 
До прошле године за Часни крст се пливало на у Борју, на четвртом километру пута Водице-Љубиш. Пливало се на природом језерцету широком  33 метра на извору Рзава , а прво такмичење овде је  организовано 2010. Свих ових година највећи терет организације на својим плећима носили су Миланка Поповић из Ужица и чланови њене породице. Они су позвали све оне који су се протеклих година пливали на Борју да се ове године пријаве за такмичење у Водицама.
 
- Горан и Драгоје Марјановић су се прихватили да организују такмичење у Водицама како се традиција не би прекидала и на томе им хвала. Организовати манифестацију која је имала и по двадесетак такмичара и 400 гостију није ни мало лак посао и поред несебичне помоћи мештана, пијатеља и општине Нова Варош. Наш циљ је био да промовишемо овај део планине, у чему смо и успели, а потврда томе је викенд насеље које је последњих година никло у Борју на опустелим сенокосима и пашњацима - каже за “Варошке новине” Миланка Поповић.
Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.