Вози се џипијада кроз врлети Златара

Учествоваће преко 40

Учествоваће преко 40 "теренаца": Са џипијаде поводом Дана младости

Џипијада кроз врлети Златара возиће се у суботу 13. јануара, а тешко приступачним деловима планине крстариће више од 40 “теренаца” из свих делова Србије.
 
“Златарски џип караван” кренуће изутра у девет сати испред Дома културе. Организатор је Олдтајмер клуб “Златар” из Нове Варши, док су покровитељи Општина Нова Варош и Туристичко-спортски центар “Златар”.
 
-Велико је интересовање, а имаћемо и госте из иностранства. Возићемо од Нове Вароши старим путем преко Црвених вода до Водене пољане где правимо паузу за доручак, а затим даље кроз Правошеву и Аљиновиће до Говеђака и видиковца на Увачком језеру са кога поглед пуца на кањон и његове меандре. Манифестација ће трајати до касних поподневних часова, а за све учесике је обезбеђен ручак у Хотелу “Панорама”- каже председник Олдтајмер клуба Џевад Џановић.
 
Ово је први “Златарски џип караван” али не и прва џипијада у организацији Олдтајмер клуба “Златар” који окупља југоносталгичаре и љубитеље војних возила из Другог светског рата и возила коришћених у јединицама бивше ЈНА. Џипијада коју су  организовали 25. маја неколико последњих година вожена је у оквиру прославе Дана младости на Великом брду изнад Нове Вароши.
 
(Репортажу са џипијаде на Златару илустровану атрактивним  фотографијама аутора Александра Бубање читајте у идућем броју "Варошких новина" које излазе из штампе у петак 19. јануара.)
Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.