Поклон пакетићи за децу из сиромашнијих породица

Поклон за 83 малишана: са доделе пакетића

Поклон за 83 малишана: са доделе пакетића

Општински центар за социјални рад је и ове године поводом новогодишњих и божићних празника пакетићима обрадовао малишане чији су родитељи слабијег материјалног стања.

На скромној свечаности у Дома културе, представници Центра су за 83 деце узраста до навршених 15 година поделили пакетиће у вредности од по 800 динара, уручивши им, том приликом, и једнократну новчану помоћ у износу од по 2.500 динара. Укупна вредност поклона је близу 274.000 динара.

„ Слатке“ пакетиће и помоћ у новцу добила су деца корисника права на новчану социјалну помоћ, малишани родитеља који примају додатак за негу и помоћ другог лица, као и деца самохраних родитеља носилаца права на новчану накнаду од стране локалне самоуправе.

- Желимо да сва деца осете празничну атмосферу и бар на кратко забораве на финансијске проблеме са којима се суочавају њихове породице. Знамо да је ово симболична помоћ, да су потребе социјално угрожених много веће, али смо овим скромним даривањем хтели да пошаљемо поруку да нисте заборављени – казала је малишанима и присутним родитељима директорка Центра Јелена Лековић.

Пакетићи за социјално угрожене малишане, као и једнократна новчана помоћ, обезбеђени су из буџета општине Нова Варош за 2017. годину, а Центар их је поклонио у оквиру својих редовних годишњих активности. Локална самоуправа је, иначе, током ове године за различите видове једнократне социјалне помоћи издвојила средства од око 6 ,5 милиона динара, што је на нивоу просечних издвајања у протеклих неколико година.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.