Новој Вароши 15 милиона динара из буџетске резерве

Помоћ за 79 локалних самоуправа

Помоћ за 79 локалних самоуправа

Влада Србије издвојила је 15 милиона динара  из буџетске резерве на име помоћи Општини Нова Варош због смањеног прилива средства у општинску касу. Средства су добиле и друге опшине у овом делу Србије- Прибој 25, Сјеница 40, Тутин 20 и Нови Пазар 150 милиона динара.

Председник Општине Нова Варош Радосав Васиљевић каже да је трансфер већ реализован и да су сресдства “легла” у опшински буџет. Он каже и да је пријатно изненађен одлуком Владе Србије да на самом крају 2017. године значајно финансијски помогне ову општину.

Средства из буџетске резерве добило је укупно 79 локалних самоуправа у Србији. У образложењу одлуке, објављене у Службеном гласнику, се наводи да се новац градовима и општинама у Србији пребацује “услед смањеног обима прихода буџета тих јединица локалне самоуправе”.Највише новца додељено је Крагујевцу и Лесковцу којима ће бити пребачено по 450 милиона динара, Нишу 300 милиона, Врању 200, а Београду 185 милиона динара.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.