Vuk Jeremić: Vreme je za novu nacionalnu strategiju !

За промене: Вук Јеремић у Новој Вароши

За промене: Вук Јеремић у Новој Вароши

Једини прави изборни референдум у Србији су председнички избори. На њима се пита народ. Новија историја нас учи и да се власт мењала искључиво на председничким изборима. Ја на њима кандидујем промене и уверење да нови шеф државе мора имати утемељене ставове којима ће снажно утицати на политичке процесе. А ви у априлу имате прилику да се изјасните да ли желите промене, да ли вам је данас добро или није. Ако јесте, онда ништа - рекао је кандидат за председника Србије Вук Јеремић, председник Центра за међународну сарадњу и одрживи развој, на синоћ одржаном предизборном скупу у Новој Вароши.

У препуној конференцијској сали Дома културе, Јеремић је у разговору са грађанима истакао да су стабилност земље, економски просперитет и стварање амбијента за привредни развој окосница његовог председничког програма.

-Србија ће бити стабилна уколико буде војно неутрална. Ако уђе у НАТО, биће третирана као руски “тројански коњ”, што за западне савезнике значи држава другог реда односно земља у безбедоносном вакууму. Војна неутралност, међутим, не може бити само декларативна, већ се као таква мора уписати у Устав – казао је Јеремић уз оцену да ће уколико буде вољом народа изабран за председника предложити нову националну стратегију безбедности и војне доктрине.

–По питању војног сврставања имам сумњу какве су намере Александра Вучића. Спорно је то што је за његову Владу један од приоритета изградња пута ка Албанији и луци Драч као стратешкој бази НАТО, а у ситуацији када је путна мрежа широм Србије у лошем стању. И још нешто да вам кажем – мени стратешки саветник неће бити Тони Блер – поручио је Нововарошанима Јеремић.

За њега је,ипак, питање свих питања како Србију упослити.

–Отварање нових радних места је пре свега питање високе политике, која је у надлежности управо председника једне земље и то кроз отварање нових тржишта у свету. Са те функције залагаћу се и за доношење плана развоја локалне инфраструктуре као националног пројекта и укидање садашњег бруталног устројства партијског запошљавања – обећао је Нововарошанима бивши председавајући Генералне скупштине УН.

Вук Јеремић је истакао и да је против продаје пољопривредног земљишта странцима, као и да ће се залагати за увођење строжије процедуре када је чак и закуп у питању.

–Никада нећу потписати ниједан закон који је написан у интересу било којег страног инвеститора, као што се то урадило за немачки “Тенис”. Нема продаје ни других значајних државних ресурса. Протеклих месеци били смо сведоци Вучићеве позоришне представе око грешака у рачунима за струју, који би требало да буду увертира најпре урушавања предузећа које је преживело и бомбардовање, а потом и за продају странцима по багателној цени – сматра Јеремић.

Јеремић каже да ће као председник инсистирати да се просветним радницима поврати достојанство и увећају зараде, заустави одлив мозгова, поготово младих, као и да се, како је оценио, коначно стане на пут напредњачком “ријалити” вредносном систему.

Скупу се обратио и координатор Јеремићеве кампање за Нову Варош Милојко Шуњеварић. Он је, између осталог, истакао да ће победа Вука Јеремића значити прилику да грађани ,након петогодишње страховладе једног човека и властодршца, гушења медија, лажних обећања и лажне борбе против корупције, живе у пристојној, демократској, просперитетној и слободној Србији. Јавну подршку Јеремићу упутио је и председник СО Нова Варош и лидер ОО Нове Србије Никола Јелић, који сматра да би окосница у председничким програмима требало да буде подстицај наталитета.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.