Почиње ски-сезона на Златару!

Прошле зиме скијало се 58 дана: На Бријежђима

Прошле зиме скијало се 58 дана: На Бријежђима

На Златару сутра почиње ски-сезона, а скијалиште на Бријежђима изнад града радиће сваког дана у времену од 10 до 16 сати. Првог дана, у петак 22. децембра, скијање ће бити бесплатно за све посетиоце, а затим по нешто већим ценама него лане. И поред тога, ски-пас на Златару биће и даље знатно јефтинији него у осталим планинским центрима.
        
На Скијалишту “Златар” којим од пре пар година газдује предузеће “Сложна браћа”, скијања ће наредних дана бити само у горњем делу стазе. Стаза је овде дуга 600 метара, а опслужује је ски-лифт типа “сидро” капацитета 500 скијаша на сат.
       
- На овом делу стазе већ има око 30 центиметара утабаног снега, а покушаћемо да уз помоћ система за вештачко оснежавање оспосоимо што пре и главну стазу- каже Салих Туркмановић, управник Скијалишта “Златар”.
       
Према новом ценовнику, дневни ски-пас на “сидру” за децу до 12 година је 600, а за одрасле 800 динара, а могу се купити и претплатне карте. Цена дводнецног ски-паса за децу је 1.000 динара, петодневног 2.500, а седмодневног 3.800, док су цене вишедневних карата за одрасле 1.500, 3.500 и 5.000 динара.
       
-Цена ски-паса је за свега 100 динара скупља него прошле зиме, пре свега због повећања цене електричне енергије. Дневни-ски пас на жичари је 1.200 динара за све категорије - каже Туркмановић.
       
На Златару скијаше и ове зиме очекује око три километра уређених стаза, а најатрактивнија  са четвороседном жичаром дуга је  1.200 метара и спуста се у град. Стаза је осветљена па ће и ове зиме бити ноћног скијања.
        
На Златару очекују још једну успешну скијашку сезону. Лане је стаза на  Бријежђима радила 58 дана, током којих је на скијалишту  боравило више од 12.000 туриста. 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.