Промоција општинских мера популационе политике

Председник Општине са сарадницима обишао Предшколску установу

Председник Општине са сарадницима обишао Предшколску установу

Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић посетио је данас Предшколску установу „Паша и Наташа“ и Основну школу „Живко Љујић“ у оквиру промоције пројекта развоја мера популационе политике.

Председник је у пратњи сарадница из Општинске управе – Маријане Ђокић и Данијеле Топаловић, малишанима поделио беџеве, свеске и тематске флајере уз поруку да своје родитеље замоле да им дарују брата или сестру.

-Општина Нова Варош предњачи у финансијској подршци и различитим мерама како би се у нашем крају чешће чуо плач беба. Једна смо од ретких локалних самоуправа у Србији која годишње из скромне општинске касе за стимулисање рађања и бригу о деци и породици издваја 3,5 одсто средстава од укупног буџета или у просеку око 20.000.000 динара. Планирамо да и у будућности наставимо да активно улажемо на пољу популационе политике јер улагање у децу није трошак, већ најдрагоценија инвестиција и залог за будућност – рекао је за „Варошке новине“ председник Васиљевић..

У Општини су, иначе, охрабрени чињеницом да је њихове напоре у борби против „беле куге“ ове године препознала и држава. Влада Србије је преко Канцеларије за демографију и популациону политику, коју води министарка Славица Ђукић Дејановић, Општини Нова Варош доделила средства од близу 15.000.000 динара, од којих је десет опредељено за новчане накнаде новорођенчадима, 2,5 за незапослене породиље, а нешто више од два милиона динара за подршку брачним паровима без деце за покушај вантелесне оплодње.

За допринос у подстицају наталитета Општина Нова Варош је недавно добила признање „Сребрна колевка“ коју додељује Покрет за децу „Три плус“.

(Опширније у идућем броју "Варошких новина")

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.