"Стара Рашка": На Божић поклони за сиромашну децу

Рок за пријаву је 25. децембар: Са прошлогодишње доделе (Фото: Р. Прелић)

Рок за пријаву је 25. децембар: Са прошлогодишње доделе (Фото: Р. Прелић)

Хуманитарна Фондација „Стара Рашка“  из  Београдa и њена подружница у Канади и овог Божића ће обрадовати новчаним поклонима сиромашну и болесну децу у Рашкој области.
           
Божић 2018. је на прагу. Припреме су у току, па је тим поводом Управни одбор  Хуманитарне организације “Стара Рашка” издала саопштење које преносимо у целости :
* * *
Хуманитарна организација “Сатара Рашка” из Канаде у сарадњи са Хуманитарном организацијом „Стара Рашка“ из Београда обезбедила је Божићне поклоне у 2018. години за сиромашну и болесну децу у Рашкој области. У предвечерје Божића на Бадњи дан у Новој Вароши ће 150 деце добити по 5.000 динара, што ће им најрадоснији православни црквени празник Божић учинити још радоснијим.
 
За ову намену српска дијаспора у далекој Канади до сада је прикупила за децу у Рашкој области 760.000 канадских долара, што по данашњем курсу износи око пола милиона евра или 60.000.000 динара, довољно за 12.000 Божићних поклона.
 
Критеријуми за доделу поклона:
1.Сиромашна деца до пуних 16 година;
2.Деца чији су родитељи незапослени;
3.Болесна и инвалидна деца до пуних 18 година, без обзира на имовно стање родитеља;
4.Деца без родитеља; и
5.Остали социјални случајеви по процени Комисије.
 
Више информација о подели поклона, о подношењу документације и времену уручења поклона може се добити код председника Испоставе „Старе Рашке“ у Новој Вароши: г. Радојка Дрмњаковића, телефони 063 7766 648 и 033 64 146.
 
Пријављивање деце траје до 25. децембра ове године.
* * *
          
Новчане поклоне на Божић 2017. године  добило је укупно 850 малишана из Нове Вароши, Прибоја и Пријепоља

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.