ПТП "Авдић" : У нову производњу милион евра

Нова производна линија у Кокинм Броду

Нова производна линија у Кокинм Броду

Нововарошко  предузеће „Авдић“  је  у закупљеном погону некадашње фабрике намештаја у Кокином Броду пустило у рад линију за производњу обланди. Ових дана, у делу простора укупне површине од око 10.000 квадрата, биће инсталирана и најсавременија машина за производњу вафел наполитанки. Укупна вредност инвестиције је око 1.250.000 евра, а захваљујући проширењу производних капацитета до запослења ће доћи нових 50 радника.
 
-План је да на месечном нивоу буде остварен обим производње од око 50 шлепера обланди и 100 шлепера наполитанки. У сарадњи са познатим пословним партнерима и великим трговинским ланцима попут Трнаве, Кирбикоа, Метроа, Међаша, Амана, робу ћемо примарно пласирати на домаће тржиште, али ће једним значајним делом производња бити и извозно орјентисана. Тако ће се наше нове робне марке ускоро наћи и у рафовима трговина у Мађарској, Пољској, Румунији – каже за "Варошке новине" Фико Авдић, власник и директор фирме.
 
 
 
Традиција дуга две деценије: Фико Авдић
 
Окосницу производног програма локалног предузећа и даље ће чинити „Баш“ и „Чоко- крем“ којима  се предузеће у претходних неколико година одлично позиционирало на пољу кондиторске индустрије.  ПТП „Авдић“ годишње производе 1.500 тона крема , од чега је половина намењена за иностано тржиште. Захваљујући континуираним инвестицијама  и иновацијама у опрему и технологију, базираних на високим европским стандардима, квалитет крема подигнут је за чак 40 одсто што га сврстава у ред најбољих производних брендова те врсте у земљи.
 
-Није било лако пробити се на готово херметички затворено тржиште у којем су  деценијама „царовали“  чувени гиганти. Идеја је била да форсирамо количину продате робе, а пред потрошаче изађемо са што је могуће нижим ценама,јер онај који има дубљи џеп он ће купити Нутелу. Успели смо у тој намери, што је резултирало тиме да смо само лане остварили промет од око 650.000.000 динара, од чега је добит око седам милиона динара. Овакав пословни подвиг сврстава нас на врх листе најуспешнијих фирми у региону, али и шире – наглашава Авдић .  
 
ПТП “Авдић” ће идуће године свој бизнис прошири и у новој привредној области. Реч је о изградњи хладњаче капацитета од око 500 тона за складиштење малине, боровнице, купине. За покретање посла биће му потребно око 300.000 евра, као и одобрење Општинске управе за закуп преосталих 3.500 квадрата у оквиру комлекса некадашње “Инове”.
 
Иначе, предузеће ПТП “Авдић” има традицију дугу 22 године. Бави се трговином на велико и мало, кондиторском производњом , шпедицијом и рециклажом. Тренутно запошљава 136 радника. У власништву фирме  је и 15 трговинских радњи у Новој Вароши, Прибоју, Пријепољу и Сјеници. Робу извозе у готово све  земље бивше Југославије, у 11 европских држава, али и у удаљеним  деловима Африке.  Циљ ове породичне фирме је да у перспективи преузме улогу регионалног тржишног лидера. Пословање предузећа засновано је и на друштвеној одговорности . Фирма помаже развој локалне заједнице у скоро свим сферама друштва, а већ одавно се доказала и на пољу хуманитарних активности. Њен власник Фико Авдић је као успешан привредник овенчан бројним наградама и признањима.
 
Окосница производног програма: Погон за "Баш крем"
 
Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.