Туризам: Слаба наплата боравишне таксе

Све више туриста: Златар

Све више туриста: Златар

Мада је у нововарошком крају све више туриста, приходи од боравишне таксе  и даље су скромни.

Према званичним проценама, од почетка године овде је остварено око 90.000 ноћења. Имајући у виду овако добру посету у готово свим хотелима, вилама, апартманима, сеоским домаћинствима и објектима народне радиности, од наплате боравишне таксе у општинску касу требало би да се слије близу 4,5 милиона динара. Међутим, уместо тога годишње се приходује свега око 1,5 милиона динара, јер доста туриста нарочито у приватном смештају борави на црно.

-Кад то преведемо у потенцијалне инвестиције у развој туризма и унапређење услуга и садржаја, дођемо до чињенице да на годишњем нивоу изгубимо новац за изградњу , рецимо, пет пешачких стаза, пар видиковаца, градског клизалишта и још неког инфраструктурног пројекта – каже директорка Туристички-спорског центра „Златар“ Роса Јаковљевић.

Цена боравишне таксе је 50 динара дневно , а таксу не плаћају једино деца до седам година старости.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.