Општини признање "Сребрна колевка"

Улагање у будућност: Са свечаности у

Улагање у будућност: Са свечаности у "Панорами"

Покрет за децу „Три плус“ са седиштем у Чачку доделио је Општини Нова Варош признање „Сребрна колевка“ за значајну финансијску подршку породицама са троје и више деце и бројне подстицајне мере за пораст наталитета. Највеће признање “Златну колевку” добила је Лозница, а бронзану  општина Куршумлија.
 
Нова Варош  још од 2009. издваја значајна финасијска средства за подстицај рађања беба. Висина новчаних накнада је чак и дуплирана у односу на неки ранији период. Тако су 2016. новорођенчад и незапослене породиље из општинске касе добили 20.140.000 динара, а годину пре – 10.880.000 динара.
 
- Ми смо једна од ретких средина у Србији која годишње из скромне општинске касе за стимулисање рађања и бригу о породици определи 3,5 одсто средстава од укупног буџета – рекао је председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић на свечаности доделе признања у Хотелу “Панорама”.
 
(Опширније у штампаном издању “Варошких новина” које је од сутра, 1. децембра, на киосцима)
Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.