Бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља

Сутра, од 8 до 16 часова: Дом здравља

Сутра, од 8 до 16 часова: Дом здравља

Дом здравља у Новој Вароши у недељу 19.новембра, од 8 до 16 сати, организује акцију бесплатних превентивних прегледа. Упут није потребан, а овом здравственом акцијом, другом у последњих месец дана, биће обухваћени и грађани који немају оверену здравствену књижицу.

-Грађани ће овог пута имати прилику да одраде ултразвучни преглед абдомена, лабораторијски тест хормона штитне жлезде, док ће жене старије од 40 година истог дана, без заказивања, у општим болницама у Пријепољу и Ужицу моћи да обаве мамографски преглед дојке – наглашавају у нововарошкој здравственој установи уз апел грађанима да се одазову овом позиву.

Акцији организованој 15.октобра, за осам сати колико је трајала , одазвало се осамдесетак житеља златарског краја. Тада је обављено 37 ултразвучних и 19 гинеколошких прегледа, као и 35 циљаних лабораторијских анализа. Ове активности, иначе, Дом здравља спроводи у сарадњи са Здравственим центром Ужице. Програм провере здравственог стања нације иницирало је недавно ресорно Министарство у циљу ране дијагностике и ефикаснијег лечења. Током прве акције, која је спроведена у 123 здравствене установе широм Србије, прегледано је укупно 10.070 грађана.

-Министарство здравља ће са сличним активностима наставити и у наредном периоду, зато позивамо грађане да искористе такве прилике и тиме позитивно утичу на своје здравље – апелују здравствене власти.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.