Награђен на интернет конкурсу у говорењу поезије

У конкуренцији 150 рецитатора: са уручења награде

У конкуренцији 150 рецитатора: са уручења награде

Нововарошанин Никола Драгашевић, студент друге године Правног факултета у Београду, лауреат је овогодишњег интернет конкурса у говорењу поезије који прибојски Дом културе и Завичајни музеј, пету годину за редом, организују у оквиру Фестивала „Дани Данила Лазовића“ .

Ласкаво признање наш даровити суграђанин освојио је у изузетно јакој конкуренцији од преко 150 рецитатора са простора Србије и региона, а за говорење стихова песме Изета Сарајлића „Рођени '23, стрељани '42“ (познатија је као „Мала велика моја“ или „Вечерас ћемо за њих волети“). По оцени петочланог жирија, којим је председавао познати српски глумац Никола Јездић, овогодишњи победник интернет конкурса је задовољио све пропозиције такмичења, а доминантни су били његова сугестивност и убедљивост у рецитаторском изразу.

-Велика је част добити овако значајно и лепо признање на фестивалу који се приређује у част великана српског, а некада и југословенског глумишта. Награду доживљавам као круну и потврду вишегодишњег труда и залагања у домаћем аматерском театру, драмским и рецитатоским секцијама, филмовима и књижевним вечерима и промоцијама, али и као подстрек за наставак рада на пољу драмске уметности , у професионалном или аматерском смислу – о томе ће одлучити околности –каже за „Варошке новине“ Никола Драгашевић.

Овај талентовани, млади човек је, иначе, при Правном факултету оформио драмску трупу „Амфитеатар“ која тренутно изводи ауторски комад „Слуге јавног интереса“. Никола се у овој представи, поред глумачког израза у улози попа Нићифора, остварио и као аутор музике. Ангажован је и у драмској секцији студентске организације са ФОН-а „Буфонерија“. При овом театру тренутно игра лик Филипа у представи „Путујуће позориште Шопаловић“ по тексту Љубомира Симовића. Оба комада играју се у неколико београдских позоришта, током новембра ће имати прилику да је погледа и публика у унутрашњости, а Николина жеља је и да се одиграју на нововарошкој сцени. Наш млади рецитатор и глумац активан је и у области музичког стваралаштва. Свира гитару у бенду „Алеја Великана“ чији је оснивач. Пева, пише песме, а план му је да интезивира рад на неким кантауторским издањима, али они, како каже Никола, још нису уметнички сазрели.

-У претходних пар година фокусирао сам се и на припремање песничког првенца. Збрирка је готова, а тренутно „јурим“ издавача. Надам се да ће књига до краја наредне године угледати светлост дана – најављује Никола.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.