Златар: Стратешки у развој туризма

Тражи се кревет више: Бабића брдо

Тражи се кревет више: Бабића брдо

Туристичко-спортски центар ”Златар” добио је сагласност Општинског већа у Новој Вароши да покрене процедуру за израду стратегије развоја туризма у наредних десетак година.

У ТСЦ тврде да је Нова Варош једна од ретких општина у којој се туризам унапређује стихијски и неплански без јасне визије дугогодишњег развоја.

-Зато је неопходно да сачинимо стратешки документ којим ће бити дефинисане смернице и приоритетни пројекти у овој области, а постојање Програма је и један од кључних услова које морамо испунити приликом конкурисања за средства ресорног министарства и донатора – каже директорка ТСЦ „Златар“ Роса Јаковљевић.

Она је известила чланове Општинског већа да се од почетка зимске сезоне на Златару тражи кревет више, као и да су смештајни капацитети “Панораме” распродати све до јесени, а да је финансијско пословање хотела стабилно.

–Само током јануара остварен је промет од 6,5 милиона динара, што је за преко два милиона динара више у односу на исти период лане. План је да се од наредне године хотел у целости издржава од сопствених прихода без удела из општинске касе – каже Роса Јаковљевић.

Већници су затражили и да им се до средине марта достави комлетна информација са хронологијом догађаја везаних за уговорне обавезе између београдског “Рекреатурса” и Општине Нова Варош као закупника Хотела “Панорама” јер се у јавности спекулише да су делови уговора штетни по локалну самоуправу.

-То је неопходно како би Општина благовремено сачинила програм мера које ће предузимати у случају евентуалне власничке трансформације- кажу у Општинском већу.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.