Бранко Поповић, нови посланик СНС

Положио свечану заклетву: Поповић у Наросдној скупштини

Положио свечану заклетву: Поповић у Наросдној скупштини

Доктор Бранко Поповић, специјалиста за лечење плућних болести, нови је народни посланик из нововарошког краја, пети од увођења вишестраначја. Интересе грађана и општине заступаће у клупама Народне скупштине Републике Србије као представник Српске напредне странке (СНС).

-Као народни посланик изабран са листе „Александар Вучић-Србија побеђује“, активно ћу учествовати у доношењу реформских закона и спровођењу политике Владе Републике Србије. Настојаћу да изградим нове мостове комуникације између наше локалне самоуправе и ресорних министарстава, као и других институција у Београду – каже за „Вароше новине “ др Поповић.

Поповић каже да ће ускоро у Новој Вароши отворити Канцеларију народног посланика.

-Намера ми је да житељима нововарошке општине омогућим да непосредно и у директом контакту изнесу своје проблеме, али и идеје и предлоге како би на њиховој евентуалној реализацији заједнички радили- каже др Поповић.

Нови републички посланик је недавно у дому Народне скупштине положио свечану заклетву, а од пре неколико дана активно учествује у раду пленарних седница. Посланичке обавезе очекују га и у појединим ресорним одборима и скупштинским телима.

У складу са важећој законском регулативом, др Бранко Поповић највероватније ће наставити да обавља функцију директора Дома здравља у Новој Вароши, на коју је ступио 2012. Од пре шест година је и одборник у локалном парламенту испред Српске напредне странке, којој се, иначе, прикључио убрзо након њеног оснивања у граду на падинама Златара почетком 2010. Као функционер СНС обављао је одговорне партијске дужности, а два пута је вољом чланства биран за потпредседника Општинског одбора.

Бранко Поповић рођен је 1975. у Новој Вароши. Основну школу и гимназију завршава у свом родном граду, Медицински факултет и специјализацију из пнеумофтизиологије у Београду.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.