Позориште из Петровца на сцени Дома

Комедија: Детаљ из представе

Комедија: Детаљ из представе

На сцени Дома културе “Јован Томић” сутра ће, у петак 20. октобра, бити изведена представа „Ми чекамо бебу“ позоришта „Бата Булић“ из Петровца на Млави, коју је по тексту Стевана Копривице, режирао Милош Јагодић. Представа почиње у 20 сати, а цена улазнице је 300 динара.

Реч је савременој комедији која на урнебесан начин описује узбуђење и радост које доноси „друго стање“. Млади брачни пар чека бебу , али највећу панику око трудноће, порођаја и самог новорођенчета не стварају они, већ најближа околина. То стање у овој причи заиста јесте „друго“, а то значи да је потпуно померено из нормале и то готово код свих ликова који дефилују сценом , што све доводи до низа комичних ситуација.

-„Ми чекамо бебу“ је представа која нема никаквих претензија да се бави дневном политиком или дневно актуленим проблемима. Она покушава да каже нешто о свакоме од нас када се нађемо пред најлепшом и најузбудљивијом ствари на свету –рођењем детета. Надамо се да ћемо и нововарошкој публици успети да донесемо позитивне енергије, топлине, те да ћемо се сви заједно радовати и забављати препознавши сами себе у неким од сцена наше представе – каже редитељ представе Милош Јагодић.

Позоришни ансамбл петровачког Културног центра иначе је добро познат домаћем гледалишту. До сада су у граду на падинама Златара гостовали десетак пута углавном са комедијама којима су Нововарошане до суза насмејали. Добру забаву обећавају и овог пута, а главне улоге су поверене младим глумачким надама –Саши Радивојевићу и Милици Цицовић, која је на премијери у Петровцу на Млави дебитовала са 14 година.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.