Градски трг добиће ускоро нови изглед

Овако ће изгледати: Макета проширеног дела

Овако ће изгледати: Макета проширеног дела

Неуређена јавна површина изнад Трга војводе Петра Бојовића требало би да до краја наредне године добије сасвим нови изглед. Комплетно уређење једне од најатрактивнијих локација у граду финансираће Министарство привреде и Општина Нова Варош средствима од око 48,5 милиона динара.

Пројекат изградње неуређеног дела комлекса Трга добио је недавно “зелено светло” на конкурсу “Градимо заједно” расписаног од стране Министарства привреде, које ће инвестицију финансијски подржати са око 22,3 милиона динара, док ће остатак новца обезбедити Општина или евентуално донатори.

Како истичу у општинским одељењима за локални економски развој и инвестиције, ускоро се очекује потписивање уговора са представницима ресорног Министарства, а у 2018. следи најпре тендерска процедура, а потом и изградња и уређење локације која би требало да заблиста у пуном сјају најкасније до краја наредне године.

Пројекат је још средином фебруара 2014.године урадила ваљевска фирма „Хармонија“, а средства за ову намену у износу од 840.000 динара обезбеђена су из фонда Канцеларије за развој недовољно развијених подручја и општинског буџета. Идејним решењем пројекта предвиђено је да се локација оплемени бројним садржајима . Простор који би се са уређеним делом Трга простирао на површини од близу једног хектара, добио би нову, лепшу димензију, а очекивања су да он постане и главно стециште за одмор, рекреацију, али и бројна градска дешавања и манифестације.

-Централни плато биће оплемењен зеленилом са шеталишном стазом и клупама, садржајима за најмлађе, летњом позорницом, фонтаном или јавном чесмом, две кафе-галерије, помоћним објектима, а биће потребно урадити и прилазе и паркинг простор. За градњу све овога, како је планирано пројектом, биће употребљени природни материјали (камен, дрво, гранит, пешчар) – истичу у Општинској управи.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.