Епископ Атанасије служио први пут у Новој Вароши

Света архијерејска литургија у храму Свете Тројице

Света архијерејска литургија у храму Свете Тројице

Владика Атанасије (Ракита) служио је јуче Свету архијерејску литургију у цркви Свете Тројице у Новој Вароши, први пут од како је летос постављен за епископа милешевског.

Храм је био пун верника, а литургији су присуствовали и многобројни представници јавног  живота на челу са председником општине Радосавом Васиљевићем и његовим замеником Бранком Бјелићем.Током литургије, Епископу Атанасију су саслуживали пароси нововарошки Радмило Јањић, Лазар Вељанчић, Милован Андрић и Станко Благојевић, као и протођакон Никола Перковић, члан Епархијског савета.

Поучавајући верни народ, Епископ Атанасије је рекао да је важно да читамо и знамо Свето писмо и да се по њему управљамо, јер нема ни једног питања живота које се не може решити на основу Јеванђеља.

-Кад погледате около, често видите да су људи у мукама и недоумицама, и не знају шта да раде, како да реше своје односе са другима, да реше питања болести, остављености, очаја...Често се људи у таквим невољама и искушењима и не сете Бога, него прибегавају само земаљским зналцима и учитељима. А то је грешка, драга браћо и сестре. Истина је да људи, пошто им је Бог дао разум, могу много да науче и много да знају, али човек не зна све и он није прави, највећи и коначни учитељ. Бог је највећи учитељ, који зна све и може све- поручио је владика Атанасије у својој беседи након Свете архијерејске литургије.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.