Општинска управа: "Сложна браћа" зидају без дозволе!

Спорни радови које изводе

Спорни радови које изводе

У недостатку папира и свих услова за издавање грађевинске дозволе за изградњу хотела Војко Пурић  износи неистините чињенице, каже се између осталог у реаговању Општинске управе Нова Варош на оптужбе које је Војко Пурић, власник предузећа “Сложна браћа” изнео јуче на њен рачун приликом полагања камент темељца за нови хотел који ово предузећа подиже на Златару. Како смо писали, Пурић је изјавио да градњу хотела почиње без дозволе на коју чека годину дана јер локална управа нема слуха за потребе привредника. Он је изразио и сумњу да је у то политика умешала прсте.

Нови хотел се гради у непосредној близини "Златарских бисера" који су такође у власништву предузећа "Сложна браћа Зоран и Неле"д.о.о.. У Општинској управи кажу да се ово предузеће први пут у априлу ове године обратило Одељењу за имовинско-правне, комунално-стамбене, урбанистичке послове и послове инспекције са  захтевом за издавање локацијских услова за изградњу хотела на Брду,  спратности подрум, сутерен, приземље и 4 спрата, са директним саобраћајним приступом са државног пута и са нерешеним имовинско-правним односима на земљишту.

-С обзиром да приложеним Идејним решењем за изградњу хотела нису испоштовани намена објекта (важећим планским документом на овом потесу дозвољена је изградња викенд кућа), спратност (дозвољено је приземље и поткровље), урбанистички параметри, лоцирање објекта ван зоне дозвољене градње и непоштовање планом задатих грађевинских линија, као и да инвеститор није добио саобраћајни прикључак на државни пут од надлежног министарства, ово Одељење је закључком одбацило захтев. Инвеститор се други пут обратио истим захтевом крајем јула месеца текуће године, а да није уопште исправио недостатке по примедбама из образложења првобитног Закључка о одбацивању, па је надлежни орган поступио као и по првом захтеву- кажу у Општинској управи.

У саопштењу Општинске управе даље се каже:

Нетачни су наводи г-дина Војка Пурића да „Локална самоуправа каска за привредницима и да исти немају слуха за развој привреде“, из разлога што је Општина Нова Варош још у децембру месецу 2016.године на седници Скупштине општине донела Одлуку о приступању изради измене и допуне важећег урбанистичког плана, где би се изменом намене појединих локација управо изашло у сусрет инвеститорима који желе да улажу у развој туризма наше Општине. Међу овим локацијама је и локација на Брду, у власништву именованог, где је идеја и намера да предметни потес промени намену у „туристичке садржаје – хотеле“. Израда измена и допуна урбанистичког плана је у току, а усвајање истог се очекује након спроведене процедуре јавног увида нацрта плана, у наредном периоду. Након усвајања плана, стећиће се услови за издавање локацијских услова и грађевинске дозволе за изградњу хотела на описаној локацији.

Инвеститор је у међувремену започео изградњу бесправног објекта на описаној локацији, па је дана 11.октобра 2017.године грађевинска инспекција донела решење о забрани даљег извођења и уклањању изведених радова на изградњи објекта. Међутим, инвеститор се оглушио о изречену забрану и дана 12.октобра 2017.године поставио „камен темељац“ на изградњи објекта. Имајући у виду напред наведене чињенице, неистините су изјаве г-дина Пурића које се тичу неажурности Општинске управе Нова Варош, јер иста поступа увек у складу са законским прописима и свакодневно се труди, да као јавни сервис, служи свим грађанима и заинтересованим инвеститорима, саопштила је Општинске управе Нова Варош.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.