"Сложна браћа" граде нови хотел на Златару

Радови вредни 2,7 милиона евра

Радови вредни 2,7 милиона евра

На Златару је постављен камен темељац за нови хотел високе категорије у власништву предузећа „Сложна браћа“ из Дрмановића.

Нови хотел простираће се на 2.400 квадрата. Имаће конгресну салу, спортске терене, фитнес салу, два отворена и један затворени базен у оквиру најмодернијег спа центра.

Хотел чија ће изградња коштати 2,7 милиона евра подиже се у непосредној близини хотела „Златарски бисери“ који је такође у власништву предузећа„Сложна браћа“, а који је отворен пре две године.

- Комплетну изградњу финасираћемо споственим средствима, а радови ће бити готови за 12 месеци. Једина препектива за Нову Варош су туризам и пољопривреда– каже Војко Пурић, власник предузећа „Сложна браћа“ чија је основна делатност изградња путева и грађевинарство.

Радови су почели иако општина Нова Варош још није издала грађевинску дозволу.

-Годину дана чекамо грађевинску дозволу и још је нисмо добили. Видели смо да други раде, па смо кренули и ми и нека ме због тога ухапсе ако хоће. Локална самоуправа каска за привредницима и нема довољно слуха. Привредник сам пуне четири деценије и све што имам уложио сам у родни крај – каже Пурић.

Камен темељац за нови хотел положио је начелник Златиборског округа Димитрије Пауновић.

Опширније у идућем броју „Варошких новина“ који излази из штампе у петак 20. октобра.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.