У Новој Вароши пада снег, села без струје

Влажни снег ломи млада стабла: Мишо Томашевић

Влажни снег ломи млада стабла: Мишо Томашевић

У Новој Вароши је од јутрос пало скоро 10 центиметара влажног снега, на планинама и више, а и даље веје. Планинска села су без струје, снега има и на коловозима, па су у проблему возачи јер су на већини аутомобила још увек летње гуме.

Како се незванично сазнаје, без стује су мештани Бистрице, Дражевића, Челица, Рутоша, Радоиње,Кокиног Брода, Бурађе, Драглице, Сеништа,Негбине, Јасенова, Трудова, Ојковице и Беле Реке, што је трећина општине.

-Под тежином првог снега дрвеће је попадало по жицама, па су ван функције далеководи према Бистрици и Радоињи, а проблема има и у нисконапонској мрежи. Све екипе су на терену, а очекујемо  помоћ и колега из суседних општине- кажу електричари .

У проблему су и пољопривредници. Влажи снег нанео је штету засадима воћа, а прекрио је и пашњаке, па стада јутрос нису могла на испашу.

-Од ране зоре влажни снег стресано са грана, али слаба вајда. Лепи се за лишће и ломи гране, а највише су страдали млади засади. Воће је и онако слабо родило, а оно мало крушки и јабука што има сада ће пропасти под снегом- каже мештанин Мишо Томашевић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.