Златарско језеро: Чамце селе у зимовник!

Викендашима у помоћ притекли и мештани

Викендашима у помоћ притекли и мештани

Чамци на Златарском језеру полако се селе у зимовник. Они које власници не сидре код бране у Кокином Броду , зиму ће провести преврнути на обали, заштићени од снега и леда који зна често да окује језеро.

А извући чамац на обалу при ниском нивоу воде, какав је тренутно, није ни мало лак посао. Због тога су викендаши на Венцу и у Миланковом раздољу у Ојковици протеклог викенда организовали мобу како би чамце, понтоне и педалине припремили за зиму. У помоћ су им притекле и мештани Мика Чоловић и Мишко Богићевић са воловском запрегом, па је посао одрађен брже него што су се надали.

-Ниво језера зими варира па пловила остају на сувом и пропадају на оштром камењу. Зими је овде тешко доћи, нема ко да на чамцима попусти вез, па им је најбоље када су првернути на обали – кажу викендаши којих је највише из Ужица.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.