Библиотека: Звуци словенског мелоса

Београдски уметници

Београдски уметници

Градска Библиотека угостиће вечерас, петак 29.септембар, кантауторку и песникињу Мирјану Маринковић. Уметница ће у пратњи гитаристе Зорана Димитрова и вокалне интерпретаторке и глумице Гуљсанам Рејмајеве за Нововарошане приредити занимљив музички-поетски програм.

На репертоару ће се наћи познате евергрин нумере,руске романсе,као и српске изворне народне песме.

Мирјана Маринковић, по вокацији професорка руског језика и књижевности, представиће се домаћој публици и својим ауторским нумерама, које ствара под окриљем Удружења „Миринмир“. Друштво на чијем је челу, бави се очувањем богате музичке традиције српског,руског и других словенских народа, као и ауторском музиком, етномузикологијом, етнографијом и педагогијом. Уметничко веће , како најављују организатори из градске Библиотеке,биће употпуњено и прелепим поетским “бисерима”.

Програм почиње у 20 сати, а улаз је бесплатан.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.