Град има воде, села и даље жедна

Због суше утањила изворишта

Због суше утањила изворишта

Киша која је падала протеклих дана појачала је издашност градских изворишта па више нема рестрикција у водоснадбевању на територији Нове Вароши. У околним селима међутим и даље муче муку због чега је још увек на снази ванредна ситуација уведена 28. августа на територији целе општине.

Воду са Лакомице у Дрмановићима редовно ће добијати сви потрошачи  којима је искључивана у вечерњим часовима, док са Шапоњића врела није било рестрикција током сушног перида.

-Више нису на снази рестрикције воде са изворишта Лакомица. О евентуалним проблемима око снадбевања цењени потрошачи ће бити благовремено обавештени као и до сада- каже се у саопштењу Комуналног предузеће „3. Септембар“.

У тешкој ситуацији су међутим и даље планинска села, у којима Војска Србије помаже мештанима да угасе жеђ. Највише проблема је у божетићком краја са преко 4.000 грла крупне стоке само за чије потребе дневно треба око 400 хиљада литара воде.

Од првог дана ванредне ситуације на терену су две војне цистерне укупне запремнине десет кубика, а повремено се укључује и цистерна комуналног предузећа. Вода се до жедних села транспортује три пута дневно, често по лошим путевима,

- Ми дневно можемо да испоручимо од 25 до 30 кубика воде за пиће и личну хигијену, што је свега 6-7 посто потреба. Због тога су мештани принуђени да тракторским цистернама догоне воду са језера и планинских потока за своја стада или да их километрима воде на појило - каже начелник Општинског шатаб за ванредне ситуације  Радивоје Бујишић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.