И у Трудово стигао асфалт

На пролеће још километар: радови према Џекулићима

На пролеће још километар: радови према Џекулићима

Асфалт је коначно стигао и у Горње Трудово на падинама Чемернице, а локална власт обећава нове радове на пролеће. У суседном Јасеновачком Трудову и Тисовици још међутим сањају асфалт, а ова два села су сада једина у општини без деонице савременог коловоза.

Протеклог викенда „Путеви Златар“ су у Горњем Трудову средствима општине асфалтирали деоницу дугу километар, испод првих кућа изнад Трудовачке реке до засеока Џекулићи.

-Напролеће ћемо асфалтирати још две деонице дуге по пола километра. Једна је од моста на Трудовачкој реци до места где су сада започели радови, а друга на десном краку пута кроз село, за засеок са кућама Илића и Ћурчића- каже председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

У плану је кажу надлежни и асфалтирање прескочене деонице од чуприје на Тисовици у Штиткову до ћуприје на Трудовачкој реци. Међутим, посао ће морати да причека док се не оконча постављање цевовода са врела Трудовачке реке за божетићка села, пошто траса воодовода иде путем.

-Ускоро ће се завршити и тендер за поправку сеоског пута оштећеног бујицама и насути тампон на три километра пута преко Присоја, од Крста до некадашње задружне продавнице у Топаловићима у Јасеновачком Трудову – каже мештанин Јордан Џекулић, најагилнији у акцији.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.