Нова Варош добила нову власт

Нова скупштинска већина

Нова скупштинска већина

СНС се данас вратио на власт у Новој Вароши захваљујући коалицији са ГГ „Нови људи за Нову Варош“ која их је сменила пре тачно годину дана. Председник општине је остао Радосав Васиљевић (ГГ), док је за његовог заменика изабран Бранко Бјелић (СНС) уместо разрешеног Славише Пурића (ДС).

-Сада ћемо имати чвршћи везу за републичком влашћу која нам је потребна како би се решили животни проблеми грађана. Имамо обећање да ће нам држава помоћи да коначно наплатимо таксу од „Дринско-лимских ХЕ“ која на годишњем нивоу износи 100 милиона динара, а добићемо и средства за реконструкцију пута од градског насеља Браношевац према Хотелу „Панорама“ која нам је кључна за развој туризма, а на коју чекамо годинама- рекао је председник општине Радосав Васиљевић.

Нова владајућа коалиција имаће 20 од укупно 27 одборника, а поред СНС и ДС у њој су још и СПС, НС, СДП, ПС и ПУПС. У опозицију иду ДС, Двери и др Весна Чкоњевић која је напустила ГГ због њихове сарадње са напредњацима.

-Ова коалиција није настала вољом бирача. Нису за њу ни сви одборници СНС и ГГ али су принуђени да гласају. Она је наметнута из Београда и Прибоја и као таква је велика брука за нашу општину- рекао је смењени Славиша Пурић.

(Опширније у штампаном издању "Варошких новина" које ће бити у продаји од петка, 22. септембра)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.