Напредњаци под принудном управом

Одбором СНС ће руководити посланик Крсто Јањушевић (у средини)

Одбором СНС ће руководити посланик Крсто Јањушевић (у средини)

Одлуком партијске централе у Београду, у Новој Вароши је распуштен Општински одбор Српске напредне странке. За повереника је именован народни посланик из Прибоја Крсто Јањушевић, партијски координатор за Златиборски округ.

Јањушевић би ову функцију требало да обавља најкасније до краја ове или почетка наредне године односно до одржавања нових унутарстраначких избора. То што је из Прибоја, а не Нове Вароши, за новог повереника није препрека, већ предност како би се нови чланови локалног огранка СНС бирали уз пуну објективност и у фер условима и атмосфери.

-Са нововарошким напредњацима већ имам одличну сарадњу. Интезивно радимо на консолидацији редова и не очекујем никакве проблеме јер је реч о квалитетним људима којима страначки интерес није приоритет већ бољитак Нове Вароши и њених грађана – тврди новоименовани повереник Крсто Јањушевић.

Да се нововарошки Општински одбор СНС нашао на листи врха странке за “проветравање” обелоданио је на конференцији за штампу Дарко Глишић, председник Извршног одбора. О разлозима распуштања Одбора у Новој Вароши високи функционер СНС каже :

-Није ово ни прво, а ни последње проветравање унутар странке.Сличне промене, које су корисне и неопходне, дешавају се и у многим другим одборима широм Србије. Нововарошки је урадио доста добрих ствари, али дешавају се и грешке. Прескочите шест степеника, па се на седмом оклизнете. То је живот, ништа страшно. Проценили смо да је нашим страначким колегама у Новој Вароши потребна помоћ да се консолидују, као и да им се пружи шанса за нове, фер изборе. Јеноставно, мало су овдашњи напредњаци “забаговали” те је време да се “ресетују” .

Иначе, Општински одбор СНС, који броји тридесетак чланова, од његовој оснивања септембра 2010.године предводи Димитрије Пауновић, дипломирани инжењер електротехнике. У периоду од 2012. до 2016.Пауновић је обављао и функцију председника општине, а потом краће време и председника локалног парламента. Влада Србије га је у децембру 2015.именовала за начелника Златиборског управног округа.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.