Свет у очима "Сове"

Нешто ново: Срећко, Данка и Ђорђе

Нешто ново: Срећко, Данка и Ђорђе

Портал „Сова“, последњи на медијском небу Нове Вароши, обележио је четири месеца од покретања. Мада се не бави дневним темама и дневном политиком има солидну посету. Око 3.600 људи читало је неки од његових садржаја, а има и око хиљаду пратилаца на својој Фејсбук страници.

Портал (на адреси sova.rocks) покренули су професор српског језика Данка Ивановић, програмер Ђорђе Василић, дипломирани филозоф Срећко Гујаничић и дипломирани инжењер машинства Душко Мандић, с циљем ширења демократије и културе.

О идеји и раду „Сове“ на промоцији у Библиотеци недавно су говорили њени аутори.

-Идеја је била да у мору сајтова који су углавном информативног и таблоидног карактера, заблиста нешто ново, другачије и квалитетније. Сматрамо да у нашем граду има места за портал који ће се темама које обрађује бавити на један мало другачији начин – каже Данка Ивановић.

На страницама портала „Сове“ могу се прочитати колумне, ставови, репортаже, путописи и интервијуи, који су ауторски текстови његових покретача и сарданика.

–Не бавимо дневним темама и дневном политиком, јер сматрамо да је то довољно добро покривено од стране информативних портал који већ постоје у нашем граду – објашњава Ђорђе Василић.

У међувремену „Сова“ је прерасла у Удружење за културу, медије и издаваштво, а у плану је и издавање публикације.

-Изабрали смо сову за свој заштитни знак, јер је она симбол мудрости. И демократије, пошто се група сова не зове „јато“ већ „парламент“. И уједно је скраћеница за дужи назив нашег портала, Спонтано Окупљена Варошка Академија- каже Срећко Гујаничић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.