Одборница Весна Чкоњевић напустила "Нове људе"

Осипа се ГГ: Одборници СО, Др Весна Чкоњевић у другом реду

Осипа се ГГ: Одборници СО, Др Весна Чкоњевић у другом реду

Др Весна Чкоњевић, одборница у нововарошкој Скупштини општине, напустила је Групу грађана „Нови људи за Нову Варош“ због како каже „личног образа и части“. На овај чин др Чкоњевић се одлучила само пар дана након што су ГГ и напредњаци, после вишемесечних преговора, објавили заједничко учешће у власти.

-Поводом новонастале политичке ситуације у Новој Вароши, осећам моралну обавезу да, што због личног образа и части, што због оних грађана који су због мене дали глас ГГ, да јавности саопштим да напуштам политичку групацију „Нови људи за Нову Варош“. Сматрам да је ГГ погазила све наше договоре, обећања и програм формирајући нову коалицију и власт и у томе не желим да учествујем – наводи се у краткој писаној изјави синоћ прослеђеној медијима.

–Убудуће ћу у локалном парламенту наступати као самостални одборник, а о оквиру будуће новоформиране одборничке групе- каже се још у саопштењу Весне Чкоњевић, иначе, специјалисткиње педијатрије при нововарошком Дому здравља. 

Након што је др Весна Чкоњевић напустила редове ГГ, нова владајућа коалиција чију окосницу чине СНС и „Нови људи за Нову Варош“, у Скупштини општине ће сада имати 20 од укупно 27 одборника колико броји локални парламент. У њеном саставу су још и СПС, СДП, ПС, НС и ПУПС, док су у опозицију отишли ДС и Двери.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.