Киша помогла да се угаси пожар у Сеништима!

Горело на 20 хектара (Фото: Р. Прелић)

Горело на 20 хектара (Фото: Р. Прелић)

Обилна киша помогла је јуче касно по подне ватрогасцима и мештанима да угасе шумски пожар који је у преподневним часовима букнуо у Сеништима. Горели су сува трава, ниско растиње и шума на око 20 хектара.

Ватрогасцима из Нове Вароши у помоћ су притекле и колеге из Пријепоља и Чајетине и војска са две цистерне, а у гашењу су учествовали и мештани, па је пожар локализован око 19 сати.

Пожар која је букнула у брду изнад Марковића чесме на магистрали за море захватио је појас према Селацима, а ватра се ширила страховитом брзином због ветра који је дувао. Пожар који се приближио засеоцима на срећу није угрози стамбене и помоћне објекте. Узроци пожара још се утврђују.

-Акција гашења била је добро организована, али да није било обилне кише пожар вероватно не би још био угашен јер је горело на неприступачном терену. За сваку похвалу је реакција мештана, који су кантама, флашама и прскалицама за воће гасили ватру – каже начелник Општинског штаба за ванредне ситуације Радивоје Бујишић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.